top of page
Hipfitmam - ZwangerFit - Outdoor training - fysiotherapie -  Apeldoorn_edited.jpg

Wie-Wat-Waar

Alles wat je weten wilt voor je eerste training @HipFitMam

Algemene informatie: Welkom

Alles op rijtje

Als je gaat trainen bij HipFitMam zijn er vast wat dingen die je graag even wilt weten of nog even na wilt kunnen lezen. Bij deze alle info nog even op een rijtje!

 💪 Hoe ziet een training eruit?

Het belangrijkst: Iedereen trainer is opgeleid om iedereen op haar eigen niveau te laten trainen! 

In principe trainen we altijd buiten. Zeker nu corona nog niet geheel weg is is dit, naast lekker, ook de veiligste manier van trainen. Wanneer het echt regent, stormt, ijzig is of om welke reden ook gevaarlijk om buiten te sporten zullen de lessen naar binnen gaan wanneer dat mag volgens de regels en anders wordt de training online gegeven. 

De trainingen zijn iedere keer anders. Sommige onderdelen doe je samen (eventueel nog geldende Corona-regels in acht nemend uiteraard) en sommige individueel.

Tijdens de training komen altijd de volgende onderdelen aan bod:

1.     Uithoudingsvermogen. Dit kan een training zijn met loopvormen, maar ook vlotte krachtsoefeningen. Het gaat erom dat je hartslag gedurende minimaal een half uur wat hoger blijft.

2.     Kracht uithoudingsvermogen. Tijdens het uitvoeren van kracht-oefeningen houden we altijd jou basis in de gaten; een goede uitgangshouding en optimaal gebruik van je ademhaling zodat je buikdruk goed opvangt. Zo leer je simpel hoe je, ook in je dagelijkse leven, je lichaam optimaal gebruikt. 

3.     We sluiten normaliter altijd af met een ontspanningsoefening. Gewoon omdat je dat af en toe verdient niets te doen en mocht je niet zo goed kunnen ontspannen, dat je dat op deze manier leert. Het geeft je een groot voordeel bij je bevalling maar ook in je momslife! Door te leren loslaten en ontspannen kun je bewezen beter focussen en ontspannen in je dagelijks leven. Zolang we nog niet op een matje binnen kunnen liggen (of bij lekker weer onder de sterren) doen we buiten een bewustwordingsoefening of een oefening waarbij we bijvoorbeeld de bekkenbodem trainen.

⏰ Tijden en locatie:

📍Donderdagavond 

Locatie: Ugchelen Buiten aan de Laan van Westenenk 731, locatie Praktijk Pisters.

Tijden: 19:10 Combigroep (ZwangerFit en MamaFit) 20:15 Combigroep plus (intensiteit ligt hoger dan in de eerste groep). Wanneer er een CoreUpgrade cursus (6 weken) bezig is start deze om 20:15.

Soms trainen we binnen en soms gaan we de wijk in. Train je in het donker en heb je bandjes/reflectiemateriaal? Neem het mee! Veiligheid is uiteraard van groot belang (wij hebben ook hesjes te leen). We verzamelen op de tweede verdieping van Praktijk Pisters. Deze locatie is te bereiken via de trap en lift. Parkeren kan gratis op het terrein voor het gebouw. Kom lekker 5-10 minuten voor de training zodat je nog even je spullen binnen kwijt kunt en nog even naar het toilet kunt indien nodig.

🛄 🤕 Afwezigheid

Ga je langer dan 1 week op vakantie? Laat het weten, ik compenseer de weken na je eerste week.

Langdurig door klachten afwezig? Laat het weten. In overleg is veel mogelijk.

👚 Kleding:

Trek meerdere laagjes over elkaar aan zodat je je aan kunt passen aan de temperatuur.

Naast het actieve gedeelte hebben we ook weleens een deel met wat rustiger (niet per definitie makkelijker ;-) ) oefeningen. Daarbij is het prettig dat je lekker een vestje of shirt met lange mouwen aan kunt trekken. En andersom natuurlijk ook: heb je het warm, dan is het lekker dat je iets uit kunt doen.

👜 Meenemen:

Neem een eigen

* yogamatje (ook te leen bij ons, neem dan even een handdoek mee voor erover) ,

* 1 gevulde bidon

* een dynaband.

Geen dynaband? We hebben een voorraadje ingekocht dus die kun je direct bij ons kopen. Je kunt een dynaband kopen voor 15,- (Gelijk aan kostprijs).

* Last van een lage bloeddruk / problemen met suiker? Neem dropjes/dextro/banaan mee.

🙏 Betaling:

Betaling gaat middels auto incasso. Je ontvangt een nota welke je kunt indienen bij je zorgverzekering. 

Klik hier als je meer wilt weten over tarieven van de investering in jezelf.

Rondom je zwangerschap vergoedt de zorgverzekeraar vaak een deel van de kosten. 


👋 Opzegtermijn:

Je start altijd met een periode van 2 maanden sporten. Reden hiervoor is dat bewezen is dat je echt iets op heb gebouwd na 6-8 weken en ik dus denk dat je het die periode in ieder geval moet geven! Na die periode begint het natuurlijk pas echt en heb je vast de smaak te pakken.

Vervolgens kun je per maand opzeggen (wel graag 2 weken voor start nieuwe maand). Voor de zwangeren geldt dat je abonnement uiteraard stopt op het moment dat je bevalt. Ik ben groot voorstander van sporten tot het eind; of dit nu 42 weken of 37 weken is. Dus bij 40weken krijg je een cadeautje, ben je VIP en sport je gratis mocht je met 41 en 42 weken nog komen.

Mocht eerder bevallen, neem je de betaalde keren gewoon mee naar de MamaFit groep of je krijgt ze terugbetaald. Je betaalt nooit langer dan je uitgerekende datum. 💬 Groepsapp:

We hebben 2 groepsapps; 1 waarin alleen de trainers informatie kwijt kunnen en 1 waarin iedereen alles kwijt kan. In de laatste komen ook de geboortekaartjes als je wilt, soms een vraag/discussie, soms een tip. 


📷 Beeldmateriaal:

 Af en toe wordt er tijdens de training beeldmateriaal gemaakt voor social media dan wel de site. Liever niet? Geen probleem. Laat het weten! Taggen zullen we nooit.  

Algemene informatie: Tekst
bottom of page