top of page

3 Redenen om bewust te snoepen: Voeding is een makkelijke winstpakker in je energiehuishouding!

Natuurlijk ben ik als jouw fysiotherapeut en trainster gefocust op de impact van goed bewegen en trainen. Door goed te kijken naar houding, hoe je in- en vooral ook ontspant, manieren waarop je buikdruk opbouwt en verhoging ervan door krachtsinspanning opvangt, je ademhaling en duidelijk te krijgen welke patronen je hebt ontwikkeld in je doen en laten, kun je soms met kleine aanpassingen een grote positieve keten in werking zetten waardoor je spontaan meer kunt dan je daarvoor kon. Hierdoor lijkt het of je kannetje (je belastbaarheid) groter is geworden, maar in deze is eigenlijk jouw verbruik van energie (je belasting) van je lichaam geoptimaliseerd en daardoor verlaagd. Je hebt jezelf wat energiezuiniger gemaakt (#Energielevel A --> de titel van mijn boek!!!)!


Voeding kun je ook op deze wijze benaderen. Door kleine aanpassingen te doen, of slimme trucjes toe te passen kun je een positieve keten in werking zetten. Leg de zakken chips en de snoepjes eens in de hoogste kast in plaats van in het zicht of in een la op handhoogte. Zet lekker fruit en makkelijke snackgroente op ooghoogte in de koelkast.

Er zijn zo een aantal tips en adviezen te geven waarbij je niet eens anders moet gaan eten, maar het gewoon al gebeurd. Laten we het eens hebben over suikers. Alle suikersoorten hebben in je lichaam dezelfde gevolgen. Dus of je lichaam nu 'gewoon suiker', druivensuiker, fruitsuiker of honing krijgt: het doet er hetzelfde mee. Betekent dit dan dat het niet uitmaakt of je een snoepje in je mond stopt of een aardbei? Zeker wel! Om dat fruitsuikertje heen zitten namelijk in ieder geval nog wat vezels en vitaminen. Vind je pannenkoeken lekker maar wil je ze wel een beetje zoet? Leg er appeltjes op of ander fruit als banaan en blauwe bessen.


Waarom is het van belang goed op je voeding te letten?

Wanneer je gezonder snackt en minder toegevoegde suiker eet, stabiliseert je bloedsuikerspiegel. Er komen minder pieken en dalen. En dat brengt veel voordelen met zich mee:

1. Meer energie: Na slechts drie dagen gezond snoepen, merk je waarschijnlijk al een toename van je energieniveau. Door te kiezen voor gezonde snacks, vermijd je de suikerpieken en -dalen die vaak gepaard gaan met ongezond snoepen.

2.Stabielere stemming: Gezonde voeding heeft invloed op je stemming en emoties. Door de suikerinname te verminderen en te kiezen voor voedzame snacks zoals groenten en noten, kun je merken dat je humeur stabieler wordt. Minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel leiden tot minder stemmingswisselingen.

3.Meer discipline en zelfbeheersing: Door de verleiding van ongezond snacken te weerstaan, bouw je sterke zelfbeheersing op. Dit zal niet alleen helpen bij het volhouden van slimmer snacken, maar ook in andere aspecten van je leven waar discipline en zelfbeheersing belangrijk zijn.


Deze week is de week van snoepGOED

De focus ligt deze week op gezonder snoepen. Slimme wisseltrucs, het verkrijgen van algemene kennis over voeding maar ook bewustwording van je gewoonten. Het zou natuurlijk mooi zijn als jij een kleine verandering kunt toepassen die eigenlijk weinig moeite koste en vol te houden is. Want goed voor jezelf zorgen is niet zomaar een tijdelijke inspanning, maar een stap naar een gezondere levensstijl. En dat gaat stap voor stap. Hoe kleiner de stapjes, hoe groter de kans dat je het vol kunt houden.


Wil je meer tips en adviezen? Volg DE WEEK VAN SNOEPGOED. Hier vind je info op hun site, maar uiteraard zijn ze ook te vinden op de socials.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page