top of page

Een tip bij incontinentie bij hardlopen

Vandaag een simpele maar effectieve tip van Yousra voor iedereen die last heeft van urineverlies tijdens het hardlopen. Het kan een natte broek tijdens het rennen, of een pitstop in de bosjes helpen voorkomen. Meer weten over hardlopen na de bevalling? Luister dan even haar podcast "hardlopen na de bevalling". 


De tip: Zorg voor een pasfrequentie van 176 stappen per minuut

  • Je hebt dan een hogere loopsnelheid. Het voordeel hiervan is dat je dan aanzienlijk minder kans hebt op een haklanding. Hierdoor komt er minder impact op de gewrichten én de bekkenbodem. 

  • Het is beter om minder lang te lopen maar met een hogere pasfrequentie dan lang lopen met een lage pasfrequentie. Dat geeft veel meer impact op de bekkenbodem. 

  • De frequentie van de voeten moet minstens 176 stappen per minuut zijn. Dit kan gecheckt worden door gedurende 15 sec te tellen hoe vaak de rechtervoet de grond raakt. Dit moet minstens 22 keer zijn.

  • Maak dus liever meer kleine pasjes dan minder grote.


Hoe zorg je dat je het juiste tempo loopt?

Gebruik Spotify!


Op Spotify kun je diverse playlists vinden met verschillende rentempo's. Je zoekt dan bijvoorbeeld op "hardlopen 176 beats per minute" en kunt lekker hardlopen op de beat van de muziek. Ook op de website jog.fm vind je diverse liedjes die overeenkomen met de pasfrequentie die je nodig hebt. Handig! 


Ik hoop dat je wat hebt aan deze simpele maar nuttige tip! Let me know.


Afspraak bij de bekkenfysio


Oh ja, vrouwen met deze klachten raad ik natuurlijk wel altijd aan naar een geregistreerde bekkenfysiotherapeut te gaan. Doen hè?! Want incontinentie is vaak echt niet nodig!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page