top of page

LenteOpruimKriebels

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2022

Weggooien, Weggeven, Houden en Upcyclen. Dat zouden de namen moeten zijn van de stapels wanneer jij je huis door gaat en de boel eens even lekker op gaat ruimen.

Ja, leest het goed: lekker! Want een opgeruimd huis is een opgeruimd(er) hoofd! En de lente zorgt met het komen van de zon en daarmee gepaard gaande energie voor zin en daadkracht om echt op te ruimen en knopen door te hakken.


Tips wat betreft je lente-opruiming

Doe het ruimte voor ruimte of als Marie-Kondo ding voor ding. Dus eerst alle boeken in je huis, dan alle glazen, dan alle meubels etc.

En voor de dames die bij mij sporten weten het: hou je belasting en belastbaarheid in de gaten! Want je moet waarschijnlijk niet alleen opruimen maar ook eten maken, kids halen, werken, sociaal doen, .... Hou het dus leuk voor jezelf zodat je nadien trots kunt zijn op jezelf!

SuperOpruimDagen

Sommige dagen ben je echt fantastisch in knopen doorhakken wat weg kan en wat niet en andere zit je maar te bladeren in boekjes die je tegenkwam en gebeurd er eigenlijk weinig. Is niet erg. Kies of je effectief wilt zijn of niet wanneer je merkt dat je in oude spullen bent beland die je even door wilt bladeren. Door bewust de Keuze te maken of je dat op dat moment goed vind of niet bepaal je wat je gaat doen. Wil je effectiever worden dan je op dat moment bent? Ga naar een andere ruimte en pak iets anders aan waar je minder makkelijk in wordt afgeleid.

Kringloop

Wanneer je goed door je huis bent gegaan staat je garage waarschijnlijk bomvol… Dan heb je nog maar 1 doel. Een manier of iemand vinden die die berg naar de kringloop kan brengen :-)


27 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page