top of page

De CoreUpgrade: de cursus waarin je je bewust wordt dat kleine veranderingen grootse dingen doen voor je energie! Optimaal herstel na je bevalling of als je al langer moeder bent.
Hoe doen die andere moeders dat toch allemaal?

Deze vraag heb ik mezelf sinds ik moeder ben regelmatig gesteld; want hoe konden ‘al die vrouwen’ hun ambities waarmaken, binnen- en buitenshuis werken, er verzorgd uit zien, hun kindjes blij houden en fantastische relaties hebben? In de tussentijd weet ik beter: wat de buitenkant ook laat zien, iedere vrouw heeft zo haar struggles en moet prioriteiten stellen ten aanzien van waar ze haar energie aan besteedt. Als fysiotherapeut heb ik geleerd hoe ons lichaam in, en vanuit de basis, optimaal functioneert zodat het zo min mogelijk energie nodig heeft voor het uitvoeren van een taak of activiteit. Privé als moeder ben ik me daarvan bewust en daar heb ik veel voordeel van!

 

Missie: Ambitieuze vrouwen met kinderen helpen energieker te zijn

Dat voordeel gun ik iedere moeder! Je energieniveau hangt met veel zaken samen; hoeveel en hoe je beweegt of traint, met slaap, of je stress ervaart, voeding, je hormonale gesteldheid en hoe je überhaupt in het leven staat. Er is dan ook nooit een one-size-fits-all advies, oplossing of herstelprocedure voor vrouwen.

Zou het niet gaaf zijn wanneer ik als fysiotherapeut, andere ambiteuze vrouwen met kinderen kan helpen zoveel mogelijk energie te hebben? Om te zorgen dat iedere moeder meer controle heeft over haar fysieke en mentale gezondheid. Dat ze precies die informatie krijgt die passend is bij wat zij op dat moment nodig heeft, maar waar ze ook in de toekomst haar voordeel mee doet. Een verbetering van haar basis: een upgrade van haar core. En zo ontstond de CoreUpgrade!

Het werd mijn missie hier een les- en trainingsprogramma voor te schrijven.

Vanuit mijn ervaring als ZwangerFit- en MamaFittrainer, vrouwenfysiotherapeut en de wetenschap die er voor handen is, ontwikkelde ik de cursus de CoreUpgrade. Oprecht een cursus die voor iedere vrouw direct en langdurig effect heeft in slechts 6 bijeenkomsten!

 

Wat mag je verwachten van de CoreUpgrade?

In deze recht-voor-zijn-raap-cursus gaan theorie en praktijk hand in hand; kennis geeft macht en het voelen en ervaren van wat er gebeurd in je lijf, geeft je bewustwording van gewoonten en patronen. Iedere week pakken we een ander onderwerp om mee aan de slag te gaan;

-       je core (buik-, bekkenbodem- en rugspieren),

-       houding- en tiltechniek; buikdrukopvang,

-       ademhaling in combinatie met bekkenbodem en orgaanfunctie,

-       stress versus ontspanning,

-       je voedingsgewoonten,

-       ambitie versus belastbaarheid en

-       trainingsleer.

Digitaal krijg je verdiepingsinformatie en uiteraard ga je thuis aan de slag met bewustwording en het optimaliseren van hoe jij je lichaam gebruikt. Naast de lessen en trainingen van mij, is er een gastles van Voedingsmama (orthomoleculair voedingscoach voor kinderen en ouders) en is er de mogelijkheid 1 op 1 coaching te krijgen.

Het ontvangst is ontspannen met een kop thee samen met zo’n 6 andere positieve moeders aan een grote tafel in de praktijk voor Fysiotherapie Ugchelen Buiten (Praktijk Pisters aan de Laan van Westenenk 731). De verhouding theorie – praktijk is ongeveer 1:4 en er wordt dan ook iedere les meer gedaan dan gezeten. Iedere vrouw kan op haar niveau meedoen.

 

Voor wie?

De cursus draait nu een jaar en heeft zich steeds verder ontwikkeld: hij is nu nog veel beter en uitgebreider dan toen we starten! De cursus is dan ook echt een meerwaarde voor iedere moeder die:

-       Meer energie wil door kennis en bewustwording;

-       Nu en in de toekomst controle wil ten aanzien van het voorkomen van klachten;

-       Van haar diastase, buik-, rug- of andere klachten af wil

-       Geen of minder last wil van chronische rug- dan wel bekkenbodemklachten,

-       Net is bevallen of al 10 jaar moeder is en sterker wil zijn.

 

Als moeder ben je de spil van je gezin, hoe de samenstelling ook is! Goed voor jezelf zorgen is dan ook belangrijker dan ooit.

 

In februari start er weer een nieuwe editie. Ben jij erbij? Kijk op www.hipfitmam.nl/coreupgrade en schrijf je nu in!

 

Sportieve groet, Suzan van der Meulen- Koekkoek

De VrouwenFysio

 

6 weergaven0 opmerkingen

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page